Путін розгорнув кампанію, що очорнює генералів / фото REUTERS

Росія зазнає поразки. Вона вже зазнала колосальної ганебної поразки. Якщо в місяць, що залишився, українці встигнуть звільнити Херсон, це буде повна катастрофа для російської держави та влади.

Таку думку висловив відомий російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН.

"Хто винен: фюрер чи генерали? Фюрер розгорнув кампанію, яка очорнює генералів. Цей заклик до них здати зброю і перейти на бік добрав той момент, коли їм загрожує жахлива розправа. Теж саме, що Сталін зробив з генералом Павловим після поразки 41-го року", - говорить політолог. 

За його словами, по-перше, рішення про мобілізацію у РФ – це соціальна катастрофа, і вона вже вибухнула.

"Оголошено було, що 300 тисяч, а виявилося, що планують призвати мільйон. Так немає нічого: ні шкарпеток, ні черевиків, ні спорядження, ні озброєння – все розкрадено. У цій ситуації пропаганда підводить питання "великого Путіна підвели генерали". Готується масова розправа над генералами. Їм треба вирішувати: або їх будуть катувати й вбивати, або... В Херсоні Стремоусов заявив: "Я вимагаю, щоб звільнили міністра оборони Шойгу, і він рядовим солдатом пішов на фронт, щоб кров'ю спокутувати ту ганьбу". Але хто такий цей чоловічок? Йому дали таку вказівку. Страшну бійню Путін готує для своїх генералів. Може, вже навіть усвідомив неминучість поразки. Ось ця катастрофа повинна бути пояснена кимось. Закінчувати самогубством як цар Микола I після здачі Севастополя, він не буде", - упевнений Піонтковський.

Разом з тим, за словами Піонтковського зараз не звільняють Шойгу та інших генералів тому, що звільниш - призначиш нових, а через два тижні українці візьмуть Херсон.

"Вони спеціально розгортають цю кампанію звинувачення генералів. Коли ця катастрофа буде ясна, вони у всьому звинуватять генералів", - вважає Піонтковський.

У Росії військових роблять цапом-відбувайлом через поразку в Україні

Як писав УНІАН, в російському військово-політичному керівництві назрівають дивні зміни. Експерти припускають, що очільник "вагнерівців" Євген Пригожин та глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров прагнуть змістити міністра оборони Сергія Шойгу. 

Напередодні лідер Чечні Рамзан Кадиров звинуватив російське військове командування в нездатності оперативно відреагувати на загострення ситуації, а також заявив, що Росії необхідно захопити території чотирьох областей України всіма доступними засобами, включаючи ядерну зброю малої потужності. "Кухар Путіна" Євген Пригожин повторив критику Кадирова на адресу російського військового керівництва.

Наслідків для них обох не було. Ба більше, Кадиров вдруге з 24 лютого отримав "підвищення". Наприкінці березня він став генерал-лейтенантом, а цього тижні Путін дав його звання генерал-полковника. 

Їхні заяви підхопили ток-шоу на федеральних каналах – критика військового командування почала вперше лунати на всю країну. 

Припускають, що зрештою Путін намагатиметься зробити винуватим у невдачах на війні проти України військове командування. Зокрема, ISW прогнозує, що главу Міноборони РФ Сергія Шойгу зроблять цапом-відбувайлом. 

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, у Москві сьогодні неспокійно. Відомо про численні арешти військових. До міста увійшли елітні підрозділи Росгвардії.

Вас також можуть зацікавити новини: