Кримський міст поки що ЗСУ чіпати не будуть / фото REUTERS

Чим більше далекобійної зброї отримує Україна, тим частіше звучить тема нанесення удару по Кримському мосту, який є стратегічним об'єктом для Росії, за допомогою якого вона постачає в окупований Крим зброю і війська.

Як заявив голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 років), генерал армії України Микола Маломуж в інтерв'ю Главреду, Кримський міст не буде вражений з кількох причин.

  • По-перше, наші ракетні засоби, навіть отримані від Заходу, не дістають до мосту, тому нам буде складно нанести по ньому потужний удар. Адже одна або кілька ракет не знищать Кримський міст.
  • По-друге, неофіційно є домовленість, що Кримський міст не є об'єктом нападу.

"Наприклад, його можна було б бомбити авіацією і закрити цю тему. Але для того, щоб не створювати передумови для нових масових ударів Росії по Києву, по центрах ухвалення рішень, по інших містах України, Кримський міст вирішено до якогось часу не чіпати. І західні партнери, думаю, підтримують цю позицію, що міст поки що не варто бомбити, щоб не провокувати Росію на агресивні дії і погрози ядерною зброєю", - говорить він.

Генерал додав, що Україна не чіпатиме міст до моменту, коли Росія ослабне і не зможе застосовувати стратегічні озброєння.

"Коли в РФ почнеться хаос, але російська влада ще намагатиметься зберегти за собою Крим і насичувати його зброєю, використовуючи цей шлях – міст. У такому випадку ми можемо нейтралізувати загрозу. Але зараз на політичному рівні питання про бомбардування Кримського моста не обговорюється", - зазначив Маломуж.

Раніше радник глави ОП Арестович заявляв, що ЗСУ готові завдати удару по Кримському мосту, якщо виникне така потреба. Однак для цього потрібно вибрати момент, коли знищення об'єкта завдасть максимальної шкоди Росії.

Нещодавно над Кримським мостом помітили дим через проведення на ньому навчань.

Вас також можуть зацікавити новини: