Росіяни активізували використання військової техніки / фото wikimedia.org

Наразі російські окупанти зосередились на спробах захопити Часів Яр. Начальник штабу артилерії бригади "Рубіж", підполковник Денис Нагорний в інтерв’ю директору інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Сергієві Згурцеві в рамках спільного проекту з телеканалом "Еспресо" розповів, яке озброєння та тактику використовують загарбники, щоб прорвати оборону ЗСУ.

За словами офіцера, росіяни активно використовують артилерію, хоча ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу. Противник застосовує керовані снаряди "Краснополь", які мають лазерне наведення та можуть "комбінуватись" разом із дронами-камікадзе "Ланцет" та їх видозміненим варіантом під назвою "Скальпель". Останній з'явився на фронті восени минулого року. 

Як розповів військовий, окупаційна армія почала масовано застосовувати бронетехніку, при цьому на кожну з машин сідає по 20-30 осіб десанту. Щоб захиститись від Сил оборони ворог для розміщення живої сили риє розгалужені системи підземних ходів, які іноді можуть нагадувати цілі "підземні міста".

Відео дня

Нагорний розповів, що роблять наші захисники для протидії загарбникам в таких умовах. Завдяки нашій аеророзвідці знищення колон росіян починається за 2-5 кілометрів від лінії фронту. Таким чином вдається знищувати ці колони на 50-70% до того моменту, коли вони вступлять в бій з піхотою ЗСУ. 

Для захисту від "Ланцетів" та "Скальпелів" наші артилеристи вимушені натягувати вже не одну, а кілька антидронових сітей над однією артсистемою. Якщо ж фіксують роботу лазерної системи наведення для снарядів "Краснополь", то доводиться ховати нашу артилерію в підземні укриття.

При цьому наші захисники, щоб обманути противника запозичили одне "ноу-хау", яке першим почали використовувати самі окупанти. Вони підпалюють шини для імітації влучання ворога у наші артсистеми.

Бої за Часів Яр - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 9 квітня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що окупантів немає ні в місті Часів Яр, ні на його околицях. Противник  намагається максимально підвести сили до лінії бойового зіткнення. 

Експерт назвав три чинники, які дозволять захистити Часів Яр від російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: