Назар Волошин розповів, що відбувається в місті Часів Яр / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російської армії немає ні в місті Часів Яр, ні на його околицях. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"Противника ні в місті, ні на околицях немає. Ворог використовує перевагу в повітрі, в ракетах, в артилерійських боєприпасах великих калібрів. Він намагається досягти своєї мети – виходу на кордони Донецької області", – зазначив він.

За його словами, тактика ворога незмінна – велика кількість піхоти та штурмові дії.

Відео дня

"Штурмові групи заїжджають на БМП і атакують за підтримки як артилерії, так і авіації, яка дошкуляє своїми скидами", – додав Волошин.

Він зауважив, що ворог випускає по місту великі КАБи. Також розповів, що російські військові стягують велику кількість артилерії, а Сили оборони ведуть "широкамасштабну контбатарейну боротьбу".

Речник ОСУВ "Хортиця" наголосив, що російські окупанти максимально залучають тактичну авіацію, яка закидає місто КАБами, руйнуючи все. Також ворог намагається максимально підвести свої сили до лінії бойового зіткнення, щоб вони перейшли до штурмів.

"Але українські захисники роблять все можливе і неможливе, відбиваючи ці штурми", – сказав Волошин.

Оборона Часового Яру: останні новини

Українські військові продовжують обороняти місто Часів Яр Донецької області, яке є однією з цілей російських загарбників. Чималу роль у цьому процесі відіграє географія. 

OSINT-аналітик Tatarigami_UA та його команда Frontelligence Insight проаналізували чинники, що впливають на бої за Часів Яр. Зазначається, що важливі не лише висоти, але й те, що дорога, яка зʼєднує Бахмут та Часів Яр, проходить через водний канал, через який перекинуто кілька мостів. Він створює гарний природний бар’єр для ворога в східній частині міста.

Раніше співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий, повідомив, що росіяни почали зрівнювати Часів Яр із землею. Ворог збільшує інтенсивність обстрілів міста. 

Вас також можуть зацікавити новини: