Росіяни за добу завдали по Україні понад 10 авіаударів, зазначили у Генштабі / фото REUTERS

За добу російські окупанти завдали три ракетних та 13 авіаційних ударів по Україні.

Унаслідок ворожих ударів серед мирного населення є постраждалі, важкопоранені та загиблі, про це йдеться у новому зведенні Генереального штабу Збройних сил України.

"Протягом минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних, 13 авіаційних ударів та 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі міст Бахмут, Костянтинівка і Курахове Донецької області; Нікополь на Дніпропетровщині та Херсон", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У Генштабі додали, що всій території нашої держави продовжують загрожувати ворожі ракетні та авіаційні удари.

Масовані удари по Україні - що треба знати

Росіяни з початку осені атакують українську енергетичну інфраструктуру ракетами та іранськими дронами-камікадзе. Зокрема, з 29 грудня супротивники кілька разів запускали ракети та дрони, щоб виснажити сили Протиповітряної оборони та завдати значних збитків нашій енергосистемі. Унаслідок нових ворожих атак є пошкоджені об'єкти інфраструктури та приватні будинки.

Представниця оперативного командування "Південь" Збройних сил України Наталя Гуменюк попереджала, що загарбники готуються до завдання нового масованого ракетного удару по нашій державі, імовірно, 6-7 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: