24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну / фото REUTERS

Постійний представник США при ОБСЄ, посол Майкл Карпентер назвав брехнею звинувачення Російської Федерації у шпигунстві затриманих у Донецьку та Луганську співробітників Спеціальної моніторингової місії.

Про це йдеться в повідомленні Посольства США в Україні в мікроблозі Twitter з посиланням на Карпентера.

"Брехня Росії щодо шпигунства українських співробітників СММ ОБСЄ на користь українського уряду є неприйнятною. Співробітники SMM неупереджено виконували свою службу. Будь-який персонал, який утримує Росія, має бути негайно звільнений. Росія буде притягнута до відповідальності, якщо вони їм буде завдано шкоду", - підкреслив Карпентер.

Відео дня

Війна проти України:

24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.

Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Наприкінці березня 2022 року на засіданні Постійної ради ОБСЄ не був досягнутий консенсус для продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, тому що Росія заблокувала можливість подальшої роботи місії. У зв'язку з цим, СММ ОБСЄ офіційно припинила діяльність в Україні.

При цьому, в ОБСЄ заявили, що продовжать підтримувати міжнародних і українських членів місії - як тих, хто був евакуйований з України, так і тих, які залишаються в Україні.

Російські окупанти взяли в полон кількох членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецьку і Луганську.

Вас також можуть зацікавити новини:

Ще один російський банк опинився в стані дефолту

"Все в країні гівно": Російський банкір заявив, що "90% росіян проти війни в Україні"

Дефолт близько: в РНБО спростували заяви РФ про "успішне подолання санкційного удару"