Юсов прокоментував ситуацію на фронті / фото Getty Images

Зараз по всій лінії фронту відбуваються військові дії. Але окремим напрямком стоїть український схід – Донецька і Луганська області. 

Про це заявив Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу "Ми – Україна". Він зазначив, що на сході спроби наступальних операцій ворога носять "особливо активний характер".

"Найближчі місяці справді будуть непрості. Зрештою, ми зараз спостерігаємо наживо, як наші оборонці стримують чергові навали, зокрема і на сході, від російських окупантів. І ситуація по Часовому Яру, на інших ділянках – все це видно в живому режимі", – додав Юсов. 

Відео дня

Війна в Україні: важливі новини

Російські окупаційні війська почали зрівнювати із землею Часів Яр Донецької області. Як розповів співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий, українські воїни тримають оборону та відбивають інтенсивні штурми ворога.

Водночас аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке з посиланням на аналіз відкритих даних заявив, що окупанти увійшли в місто Красногорівка Донецької області, що розташоване за 20 км від Донецька. До війни там проживало біля 15 000 осіб.

Крім того, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що станом на зараз біля 156 тисяч квадратних кілометрів, тобто 26% території України, є потенційно небезпечними через російський мінний терор.

Вас також можуть зацікавити новини: