Росія щомісяця мобілізує до 30 тисяч нових військових / фото wikimedia.org

Росія продовжує утримувати ініціативу на фронті за рахунок кількості особового складу, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

"Нічого там не змінювалося з часів битви за Бахмут і Авдіївку. Нагадаю, що лише вбитими в Авдіївці вони втратили близько 15 тисяч. А в битві за Бахмут ПВК "Вагнер" вбитими втратила понад 22 тисячі. І це без урахування регулярної армії. І у них є людський ресурс, до 30 тисяч на місяць вони заміщують без проблем для себе", – каже Черник.

Він також додав, що Україна не може наступати через нестачу боєприпасів та військової техніки. А замінити це кількістю особового складу Київ не може. 

Відео дня

"Ми не можемо собі дозволити м'ясні штурми. Саме тому і не вдаємося до контрнаступальних дій. Ми розуміємо, що наш людський ресурс обмежений. Він дуже цінний та вмотивований. Вся війна – це боротьба між кількістю та якістю. Лише так ми і тримаємося. То ж дуже сподіваємося, що найближчим часом пакет американської допомоги розблокується і в нас з'являться сили для наступальних дій", – говорить Черник.

Крім того, експерт ініціативу Чехії стосовно передачі Україні 800 тисяч артилерійських снарядів. За його словами, цієї кількості буде достатньо Україні для того, щоб вести бойові дії у звичному режимі. 

"Естонія сказала, що також може знайти ще до 800 тисяч. Багато це чи мало? Якщо при середніх показниках у 5 тисяч артилерійських снарядів, випущених за добу, то 800 тисяч вистачить на добрі пів року. А якщо цей показник дійсно зможуть підійняти, то може ми нарешті зможемо вийти на вогневий паритет з ворогом, який застосовує від 10 до 15 тисяч снарядів щодня", – пояснює Черник.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

За інформацією аналітика німецького видання BILD Юліана Рьопке, російські окупанти увійшли до міста Красногорівка Донецької області та змогли зайняти декілька кварталів. 

Крім того, за словами аналітика, російські війська застосовують тактику подвійного удару під час штурмів Часового Яру Донецької області. Таку ж тактику росіяни застосовували під час захоплення інших українських міст, зокрема Бахмута та Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: