У Чорному морі немає ракетоносіїв РФ на бойовому чергуванні / фото Міноборони РФ

У Чорному морі наразі не зафіксовано російських ракетоносіїв на бойовому чергуванні.

"Наразі в морі ситуація залишається стабільною... Ракетоносіїв на бойовому чергуванні не зафіксовано", - повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

При цьому Гуменюк наголосила, що для виходу на бойовий курс і пуску ракет російським військам достатньо дві-три години.

Відео дня

"І це може статися будь-якої години... Вони вже перебувають у пунктах базування та споряджаються, тому можуть вийти на бойове чергування у будь-який момент", - сказала очільниця прес-центру Сил оборони півдня.

Вона також додала, що наразі спостерігається штормова погода, яка не сприяє перебуванню корабельного угруповання у відкритому морі.

"Але все ж таки (погода - УНІАН) не критична, щоб вони там не з'явилися, тому треба зважати на цю загрозу і розуміти, що вони можуть бути дуже швидко використані", - додала Гуменюк.

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого 2022 року попередньо склали понад 144 тисячі осіб особового складу.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу авіація сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та два удари по зенітно-ракетних комплексах.

Тим часом війська РФ продовжують наступати на п'яти напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: