Піонтковський каже, що кінець війни вже близький / фото УНІАН

Контрнаступ української армії у зв'язку з надходженням західної зброї вже близько, війна може завершитися до кінця травня.

Такий прогноз озвучив російський публіцист і журналіст Андрій Піонтковський, передає його слова сайт "Сьогодні".

За його словами, вже зараз повинні почати діяти західні санкції, а Росія зіткнеться з нестачею імпортних комплектуючих для багатьох своїх галузей.

Відео дня

"Це страшніше, ніж будь-який імпорт газу і решта, це удар по грошах, а від комплектуючих залежить все, з'ясувалося. Ось вони пишаються успіхами і в Україні, і в Росії сільського господарства, так весь насіннєвий фонд в Росії їм нічим зараз сіяти. Цвяхів, з'ясувалося, не можуть робити в Росії без комплектуючих. Це шлях у повну середньовічну відсталість", - говорить він.

Водночас експерт прогнозує, що самі росіяни усвідомлять критичність ситуації через місяць-два, а питання війни і миру будуть вирішуватися в найближчі тижні. Кінець війни - близький, прогнозує він.

"Я не буду повторюватися. Це одностайна думка військових експертів - кінець травня, друга половина травня", - уточнив Піонтковський, допустивши, що мир може наступити вже 30 травня.

Зазначимо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов спрогнозував, що війна Росії проти України буде "тривалою", а гаряча фаза російської агресії не закінчиться в травні. "Якщо говорити про цю частину гарячої фази війни, то я не оптиміст, що вона закінчиться в травні. Це буде тривала війна і вона буде ще продовжуватися на нашій території", - сказав він.