За словами Жданова, багато що стане ясно після першої партії зброї по ленд-лізу / facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна з Росією може затягнутися до зими, в такому випадку існує ризик заморожування конфлікту. На сьогодні це один з песимістичних варіантів.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У разі припинення активної фази бойових дій взимку РФ може накопичити більше сил і засобів на захоплених територіях.

Відео дня

"На жаль, так і може бути. Один з варіантів. Ми не можемо його виключити", - сказав Жданов.

За його словами війна може "плавно перетекти" в 2023 рік.

"Військова кампанія на початку зими та весни може переходити в позиційний характер. А взимку, коли грунт замерзає, проблем з веденням військової кампанії немає. Є труднощі в плані низьких температур і снігового покриву, але в будь-якому випадку зимова кампанія може тривати", - говорить експерт.

Він додав, що орієнтуватися в термінах закінчення активної фази війни можна буде після отримання першої партії зброї в рамках ленд-лізу.

"Це дасть нам розуміння того, що ми зможемо з цією зброєю, і які наші шанси на більш-менш оптимістичний прогноз по закінченню війни. Давайте почекаємо пару тижнів і вже будемо говорити про те, що нас чекає в найближчі півроку", - резюмував він.

Раніше заступник голови військової розвідки Вадим Скібіцький заявив, що Україна зараз покладається на західне озброєння, але боєприпасів залишилося мало. За його словами, тепер все залежить від того, що Україні надасть Захід.