Українським бійцям доводиться відбивати посадку за посадкою / скріншот

Українські військові наступають у районі Бахмута, намагаються обійти місто з флангів, щоб витиснути ворога з міста. Просуваються буквально від посадки до посадки.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний дізнавався, чи можуть українські військові наступати швидше. На фронті він зустрівся з бійцями знаменитої 3-ої штурмової бригади.

Раніше під Бахмутом стояли "вагнерівці", пригадує командир на псевдо "Тренер", у тих була своя тактика: йшли великими силами на штурм без техніки. Тепер найманців Пригожина замінили на кадрових військових РФ, українські бійці сподівалися, що стане легше атакувати, але це не так. 

"Не подобається, коли зображують російську армію у форматі "доходяг, алкашів, хлюпиків". Насправді це доволі професійні солдати, якщо ми говоримо про регулярні сили, про офіцерів, які виконують свої завдання. Так, з мобілізованими трішки легше", - каже "Тренер". 

Командир згадує нещодавній бій, майже вдалося вибити з посадок ворога, з десяток росіян втекли, але троє залишилися й відстрілювалися, допоки їх не знищили. Тому й так важко даються ці посадки, і тому військові не люблять запитань про те, коли почнеться великий наступ.

Успіхи ЗСУ на Бахмутському напрямку

Українські військові з початку червня 2023 року пішли в контрнаступ на півдні країни та на Бахмутському напрямку. 

2 липня Інститут вивчення війни повідомив, що українські сили продовжували наступальні операції вздовж адміністративного кордону між Запорізькою і Донецькою областями і досягли успіхів на північний захід від Великої Новосілки.

Того ж дня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що українські бійці просунулися на Бахмутському напрямку. Там йде бойова робота по флангах, іде тиск на ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: