Вночі РФ вдарила по лікарні на Донеччині / фото t.me/khersonskaODA

Ворог підступно вдарив по території Донецької області вночі, унаслідок атаки є поранені та загиблий. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Донеччина: вночі російські військові завдали чотири ракетні удари, є поранені та загиблий", - написав він.

Клименко розповів, що перші дві ракети близько 23:30 влучили по території лікарні міста Селидове. "Пошкоджено дві будівлі медзакладу, шість цивільних людей отримали поранення. Під завалами можуть бути потерпілі, тож пошукові роботи тривають", - зазначив міністр.

Відео дня

Крім того, за кілька хвилин після цього окупанти завдали ще два ракетні удари по шахті. "Один працівник підприємства загинув. Пошкоджено чотири будівлі, 19 транспортних засобів, лінію електропередач", - повідомив урядовець.

Він зауважив, що внаслідок удару 39 гірників опинились заблокованими під землею. Утім, станом на зараз усіх шахтарів вже піднято на поверхню.

Доповнення 10:50. Згодом у Офісі генерального прокурора повідомили, що удару по Селидовому було завдано, ймовірно, з ракетного комплексу С-300.

Зазначається, що внаслідок обстрілу лікарні один цивільний загинув, а восьмеро - отримали контузії та осколкові поранення.

На підприємстві, розташованому на території Новогродівської територіальної громади, внаслідок удару ворога від отриманих тілесних ушкоджень загинув 63-річний працівник, який знаходився в одному з приміщень.

Значних руйнувань від влучання засобів ураження зазнали будівлі медичного закладу та підприємства, пошкоджено транспортні засоби.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Атака по Україні сьогодні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 21 листопада російські окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Росія) 10-ма ударними безпілотниками типу Shahed.

Також противником було випущено чотири зенітні керовані ракети С-300 на Донецькому напрямку та одну крилату ракету наземного базування "Іскандер-К" з району Джанкоя в окупованому Криму.

Силами та засобами Повітряних сил було знищено 9 ворожих безпілотників Shahed-131/136 та одну крилату ракету "Іскандер-К".

Вас також можуть зацікавити новини: