Втрати окупантів у грудні оновили кілька рекордів / фото wikimedia.org

У грудні сили оборони змогли встановити кілька рекордів по знищення військового потенціалу окупантів.

Зокрема, як зазначив військовий експерт Олександр Коваленко, цілком очікуваним був рекордний показник знищення особового складу окупантів – у грудні 2023 року російські окупанти втратили 29 970 осіб, що є абсолютним рекордом втрат росіян за 22 місяці повномасштабної війни.

Крім того, оновлено рекорд втрат окупантів в автомобільній та спецтехніці.

Відео дня

"Крім втрат особового складу, РОВ зазнали рекордні втрати в автомобільному транспорті - 931. Це обумовлено тим, що в зоні бойових дій російські війська все частіше використовують цивільний транспорт для виконання специфічних завдань, властивих більше для ББМ, що і призводить до таких показників втрат. Так само показовий рекорд спецтехніки - 140", - зазначає Коваленко.

Окремо він звернув увагу на кількість знищених танків – 419 одиниць, цей показник став другим за весь час повномасштабного вторгнення.

"Багато в чому це стало можливим завдяки танкорізу, який СОУ влаштували росіянам з 16 на 17 грудня, коли росіяни спробували піти на прорив на декількох ділянках фронту", - зазначив експерт.

Втрати окупантів - останні новини

Збройні Сили України за минулу добу знищили 780 окупантів, загальні втрати противника з початку повномасштабного вторгнення перетнули нову кругленьку позначку і становлять вже 360 тисяч 010 осіб. 

Також за добу знищено майже 4 десятки автомобільної техніки та автоцистерн, 17 бойових броньованих машин та 6 танків.

Вас також можуть зацікавити новини: