Українські пілоти щодня б'ють по позиціях росіян / фото УНІАН

Авіація Сил оборони Україна за 13 травня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ, а також удар по російському зенітно-ракетному комплексу.

Крім того, як повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні, українські бійці збили два російських БПЛА типу "Орлан-10".

"Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 4 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, а також 2 станції радіоелектронної боротьби противника", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за 13 травня росіяни завдали один ракетний удар ракетою С-300 по Миколаєву, 66 авіаційних ударів, а також здійснили близько 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

"Ймовірність завдання ракетних і авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог продовжує застосовувати тактику терору", - попередили у Генштабі.

Втрати Росії в Україні на 13 травня - дані Генштабу

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні станом на 13 травня попередньо склали 198260 чоловік особового складу. За добу українські воїни ліквідували 590 окупантів.

Також з початку широкомасштабного вторгнення Росія втратила на полі бою в Україні: танків - 3751, бойових броньованих машин - 7307, артилерійських систем - 3095, РСЗВ - 561, засоби ППО - 314, літаків - 308, вертольотів - 294.