Росія вже втратила понад 100 тисяч чоловік особового складу / фото ua.depositphotos.com

Втрати Росії в Україні б'ють рекорди. Для затяжної війни головним ресурсом у президента РФ Володимира Путіна буде "біомаса" - свіжомобілізовані росіяни.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, часткова мобілізація нічого не дала російським військам, крім стрімко зростаючих втрат.

"Не здивуюся, якщо 16 тисяч на місяць стане середньостатистичним показником втрат російських військ в наступні місяці, адже професійний і якісний рівень з нізвідки не візьметься, а біомаса потрібна буде в ще більшій кількості... Адже Путін постійно говорить про затяжну війну", - вважає експерт.

За словами Коваленка, затягувати війну виключно цією компонентою в сучасних умовах неможливо. Ця "біомаса" буде нічим повністю не забезпечена - ні технікою, ні артилерією, ні боєприпасами, зазначив оглядач.

Експерт прогнозує, що до лютого 2023 року ресурс часткової мобілізації РФ себе повністю вичерпає, а після нової хвилі втрати Росії ще більше зростуть:

"Це означає, що вже в січні Путін повинен буде оголошувати чергову чмобілізацію, ресурс якої буде перемелюватися ще швидше, оскільки до непрофесіоналізму чмобів додається стрімке скорочення технічної компоненти".

Втрати Росії в Україні - що відомо

Раніше повідомлялося, що з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну ЗСУ знищили близько 105 тисяч 250 окупантів.

Крім того, Росія втратила 283 російські літаки і 268 вертольотів, 3026 танків, 6059 бойових броньованих машин, 2010 артилерійських систем, 4683 одиниці автомобільної техніки і автоцистерн.