Втрати окупантів в рази перевищують українські / фото REUTERS

Російські окупанти втрачають до чотирьох рот особового складу на добу у війні проти України. Найбільше загарбників українські воїни знищують на Бахмутському напрямку.

Як розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик Олексій Гетьман, на цьому напрямку втрати окупантів у 5-10 разів перевищують українські. Це стосується як особового складу, так і техніки.

"Ще півтора-два роки тому багато хто вірив, що під час наступу потрібно мати перевагу в три-п’ять разів, і країна, що наступає, зазнає великих втрат. У нас менше сил і засобів, тобто людей і техніки, ніж у росіян, у нас менше артилерії, танків, снарядів і військовослужбовців, проте ми наступаємо, просуваємося і зазнаємо в п’ять-десять разів менше втрат, ніж ворог", – наголосив експерт.

На думку Гетьмана настільки високі втрати російських окупантів зумовлені не лише наявністю в ЗСУ сучасної західної техніки та високою мотивацією наших військових. Велику роль відіграє тактика. 

"Тут ще сучасна тактика ведення війни, яка не спирається на якісь радянські бойові статути, які були написані після Другої світової війни та в Радянському Союзі, а потім і в російській армії залишилися практично без змін. У нас до 2014 року, навіть після 2014-го багато було таких моментів, коли звідти просто копіювали певні статті, але, слава Богу, ми пишемо нові бойові статути, ми бачимо по новому бойові дії. І ось ця нова тактика дає нам можливість з меншими втратами просуватися, атакувати ворога меншими силами. Це дуже важливо", – резюмував військовий аналітик. 

Втрати РФ в Україні

У ранковому зведенні 19 червня 2023 року Генштаб ЗСУ повідомляв про понад 220 тисяч знищених російських окупантів. За 18 червня наші захисники ліквідували 630 російських солдат. Крім того, за час повномасштабної війни було знищено тисячі одиниць військової техніки противника.

Водночас військовий експерт Михайло Притула каже, що збільшення військових втрат в Росії не сильно помічають. Щодня там ховають від 4 до 6 тисяч осіб, які померли природною смертю. А мобілізація побудована таким чином, щоб ці втрати були "розмиті" по регіонах.

Вас також можуть зацікавити новини: