ЗСУ уразили дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А “Сонцепік” / фото Міноборони РФ

Сили оборони України за поточну добу знищили три ворожі ударні дрони Shahed-136 та уразили дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Сонцепік", йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

"Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога", - йдеться у зведенні.

Разом з тим, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Сонцепік", 22 артилерійські засоби на вогневих позиціях, один склад боєприпасів та станцію РЕБ російських окупантів.

Відео дня

Окремо сказано, протягом доби війська Російської Федерації завдали п'ять ракетних ударів із ЗРК С-300, 34 авіаційних удари та здійснила понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені діти та дорослі мирні люди, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - сказано у зведенні.

Втрати Росії в Україні на 17 липня - дані Генштабу

Як повідомляв УНІАН, у ранковому зведенні Генштабу відзначалося, що загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року попередньо склали 238 тисяч 300 чоловік особового складу.

Крім того, РФ втратила не менше 4115 танків, 8034 бойових броньованих машин, 4504 артилерійських систем, а також в685 реактивних систем залпового вогню.