Українські воїни в абсолютному меншинстві вели бій проти ворога і ліквідували його танк, поділився ветеран армії США / фото УНІАН

Понад 10 захисників України понад добу вели бій проти сотень російських окупантів і протистояли ворожій бронетехніці.

Захисники української держави не лише вистояли, а й знищили один танк супротивника, повідомив у п'ятницю, 19 травня, в Twitter ветеран американської армії Юрій Блят, який переїхав в нашу країну у 2012-му.

"Протягом 30 годин - 13 осіб. Українці і кілька членів моєї команди контратакували позицію, захоплену раніше вчора (18 травня - Ред.) росіянами... 30 годин ці хоробрі солдати протрималися проти декількох танків (один з них вони знищили), декількох БМП і понад 200 російських солдатів...", - поділився він.

Відео дня

Блят додав, що воїни відтісняли супротивника 30 годин. "Перетворюємо цей день на день крові для росіян. Жоден член моєї команди чи підрозділу, частиною якого ми є, не постраждав", - підкреслив ветеран армії США.

Ситуація на фронті - сьогодні це варто знати

Генштаб ЗСУ вранці 20 травня повідомив, що протягом минулої доби ворог зосереджував основні зусилля на Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, Лиманському та Мар'їнському напрямках. За його даними, там сталося понад 80 боїв. У Генштабі додали, що найгарячіші бої тривали, зокрема, за Бахмут і Мар'їнку.

Вороги зазнають величезних втрат на нашій землі. Загальні втрати РФ в Україні на 20 травня становлять 202430 загарбників. Крім того, вже ліквідовано 3781 танк супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: