В українській армії розповіли про долю пошкодженого ворожого корабля "Павел Державин" / скріншот

Російський корабель "Павел Державин" наразі відправлений в Новоросійськ для ремонту, інформація щодо характеру його пошкоджень уточнюється.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Інформація щодо характеру пошкоджень уточнюється. Що стосується місця перебування "Павла Державина" - він прямує до Новоросійська у пункт базування, де, скоріш за все, отримає якийсь ремонт після цих випадків з ним. Ми офіційно підтверджуємо лише ураження "Павла Державина" - двічі, та ураження "Николая Муру", якого теж відтягнули, але вже до кримських портів", - сказав Плетенчук.

Речник поки не розкрив, якими саме засобами було уражено судно. Водночас, за його інформацією, "Павло Державин" йде до Новоросійська своїм ходом, попри отримані пошкодження.

Відео дня

"Чому до Новоросійська? Бо розосереджено в принципі корабельний склад РФ, який є в Азово-Чорноморському регіоні, по усіх базах, окрім севастопольської. Бо там вони не почуваються в безпеці", - пояснив Плетенчук.

За його словами, рішення про розосередження було прийнято раніше, але "Павлу Державіну" не пощастило, бо його відправили на чергування, і "відповідно він отримав там ці пошкодження".

Що відомо про морські втрати ворога на 15 жовтня 2023 року - це варто знати

Як повідомляв УНІАН, зранку 12 жовтня стало відомо, що на рейді Севастополя вибухнув російський корабель. Йдеться про малий ракетний корабель проекту 21631 "Буян-М" - носій крилатих ракет "Калібр".

Крім того, напередодні неподалік Севастополя підірвався також й великий сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державин".

Згодом стало відомо, що атака на ракетоносій "Буян" та підрив корабля "Павел Державин" - справа рук Служби безпеки України спільно з Військово-морськими силами України. Джерело у СБУ інформували, що обидва судна були уражені "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Вас також можуть зацікавити новини: