ЗСУ "підсмажили" багато важливих об’єктів росіян / t.me/V_Zelenskiy_official

Українська артилерія та авіація завдали чимало ударів по російських військових об'єктах і районах зосередження особового складу, знищено багато техніки.

Як йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, сьогодні вночі Росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України, інформація щодо наслідків атаки наразі уточнюється.

"Протягом доби противник завдав 1 ракетного та 27 авіаційних ударів, здійснив близько 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Відео дня

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", - йдеться у зведенні.

Водночас повідомляється, що українська авіація за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, два - по зенітно-ракетних комплексах та один - по пункту управління ворога.

Також підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони, 2 станції РЕБ та ще один важливий об’єкт ворога.

Втрати окупантів - що відомо

Українські сили оборони перейшли в контрнаступ на початку червня. Просування йде нешвидко, водночас противник зазнає на фронті колосальних втрат.

За даними Генштабу, російські окупанти зосереджують основні зусилля на трьох напрямках: Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському. 

Так, станом на 1 липня втрати окупантів становлять приблизно 228 тис. 870 осіб. Крім того, ліквідовано багато ворожого озброєння, у тому числі 4 тис. 162 артсистеми, 389 засобів ППО та 632 реактивні системи залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: