Де загинув Суслов, досі невідомо, проте є дата смерті: 14 червня 2014 року / bbc.com/russian

Журналісти російської служби BBC знайшли могили російських військових, які воювали на Донбасі, усупереч офіційним заявам Кремля, що регулярна армія РФ у конфлікті на Сході України участі не бере.

Служба BBC опублікувала матеріал сьогодні.

Читайте такожДоба на Донбасі: бойовики застосували гранатомет та стрілецьку зброю

Відео дня

Так, могилу офіцера Сил спеціальних операцій РФ, капітана С.Б. Суслова група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила у 2016 році в підмосковному Сонцегорському, де знаходиться база ССО «Сенеж».

За життя він був нагороджений медалями «За приєднання Криму» і «За відвагу», посмертно став кавалером ордену «Мужність». Де загинув офіцер, досі невідомо, проте є дата смерті: 14 червня 2014 року. Саме в той час на сході України шли активні бої за Маріуполь.

bbc.com/russian

Сергій Федчиков і Вадим Василевський були вбиті у липні та серпні того ж року – імовірно, у боях за луганський аеропорт. На сході України колишні військові були у складі тоді сформованої приватної компанії «Вагнер», яку пов’язують з відомим петербурзьким бізнесменом і другом Путіна Євгенієм Пригожином.

Нещодавно недалеко від цієї алеї з’явився пам’ятник «Зарайцям, які загинули у локальних військових конфліктах». І на алеї героїв, і на пам’ятнику згаданий Герой Росії, старший лейтенант Євгеній Трундаєв, який загинув 15 жовтня 2014 року.

bbc.com/russian

Саме за Трундаєва хотіли помститися ФСБ Росії українському розвіднику Григорію Сіваченку. За інформацією СБУ, російські спецслужби для цього навіть завербували колишнього бійця Нацгвардії Юрія Донцова. Чоловіка одразу затримали і вийшли на «кремлівський» слід.

Як повідомляв УНІАН, Росія може почати офіційні поставки зброї на Донбас, якщо у США приймуть закон про виділення $300 млн на рік на військову допомогу Україні.