Олександр Алфьоров розповів про слабке місце ворожої армії / колаж УНІАН зі скріншотів

Армія РФ має слабку сторону - громадяни цієї країни-агресора не можуть довго воювати.

Усі війни росіян тривають 1,5-2 роки, і якщо їм не починають надавати допомогу, вони програють, - це закон, поділився інформацією військовий зі Збройних сил України, науковий співробітник Національної академії наук, історик Олександр Алфьоров під час інтерв'ю "РБК-Україна". Експерт підкреслив, що спонсорами РФ зараз є Китай, Іран та КНДР. "…Це їхній лендліз, вони без нього не можуть воювати", - зазначив науковець.

"Російська армія - це армія, побудована за зразками ХVIII століття. Це армія офіцерів, у ній солдат - це гвинтик, це м'ясо, це непотріб. Сильна сторона - це масовість. А також вертикаль, яка здатна вбивати тисячі, десятки, сотні, мільйони людей. Слабка сторона - росіяни не здатні довго воювати", - розповів співбесідник.

Відео дня

Росія напала на Україну та серйозно за це поплатилася - сьогодні це варто знати

Британська розвідка дізналася, що після того, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення, в армії держави-агресора розширився перелік послуг за хабарі. Зокрема, військові почали платити ще й за довідки про поранення. У західній розвідці вважають, що корупція може значно підривати зсередини ефективність ворожої армії.

Варто зазначити, що Росія під час війни проти українців вже зазнала колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 3 лютого 2024 року у живій силі становлять приблизно 387 940 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: