Сікорський каже, що Путін хоче увійти в історію як новий Петро Перший / Колаж УНІАН, фото Вікіпедія

Президент Російської Федерації Володимир Путін хоче увійти в історію як новий Петро Перший. Про це в інтерв'ю Der Spiegel сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, якщо Путін переможе, "то зрівняє Україну з землею, змусить її громадян служити в його армії та використає їх у новій війні".

"Його стримування або відбиття атаки тоді обійдеться набагато дорожче, ніж нинішня допомога Україні", – зазначив головний польський дипломат.

Відео дня

На його думку, російський президент розуміє лише мову сили - тобто, йде схожим шляхом з Радянським Союзом, який зазнав поразки, бо вступив у гонку озброєнь із Заходом, що призвело до розпаду СРСР.

"Путін сьогодні конкурує з половиною вільного світу і не може перемогти", – підкреслив Сікорський.

Він також вважає, що полякам і німцям не варто сперечатися про те, хто більше допомагає Україні, адже за величиною допомоги в абсолютних цифрах лідером є Німеччина, а за величиною допомоги на душу населення першими є поляки.

Відносини Польщі з РФ

Польща відповіла на звинувачення Путіна про те, що поляки в 1939 році "змусили" Адольфа Гітлера почати Другу світову війну. Відповідну заяву лідер РФ зробив в нещодавному інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону. За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, поляки звикли "до параноїдальних виправдань вторгнення Росії в Україну у 2022 році". При цьому "шокує те, що цього разу їх дозволяє собі американський журналіст".

Згодом стало відомо, що в РФ на Путіна подали заяву щодо реабілітації нацизму.

Вас також можуть зацікавити новини: