Ярош вірить, що Кубань буде частиною України / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Екс-лідер "Правого сектора", командувач "Української добровольчої армії" Дмитро Ярош допустив входження Кубані до складу України слідом за деокупацією Криму і частини Донбасу.

Про це він заявив в ефірі 24 каналу.

Подібний сценарій, уточнив він, можливий після відходу від влади Володимира Путіна, що послабить ескалацію. Тоді, за його словами, в України з'явиться шанс повернути не тільки окуповані території, а й колишні історичні землі. У випадку з Кубанню може "стати в нагоді" Кримський міст, побудований російськими окупантами.

"За певних нормальних обставин - ми можемо повернути Кубань до складу Української держави", - заявив Ярош.

Він також запевнив, що ЗСУ здатні на виконання будь-яких завдань, поставлених керівництвом України. Для цього також потрібні підтримка суспільства, єднання і розвинена економіка.

Зазначимо, раніше Ярош заявляв, що Путін нібито ухвалив рішення про "знищення України", про що свідчать його дії та заяви.

Як відомо, Кубань, яка включає нинішні Краснодарський і Ставропольський край, Карачаєво-Черкесію Ростовську область РФ, з кінця 19-го століття була заселена запорізькими козаками. У 1860 році вона увійшла до складу Російської імперії.

Рік тому у Верховній Раді відзначили День незалежності Кубані. Депутати нагадали, що 16 лютого 1918 року була проголошена незалежність Кубанської народної республіки.

Кубанська Народна Республіка - козацьке державне утворення на Кубані. Проіснувало 1 рік і 9 місяців. 17 березня 1920 року Кубанську республіку було знищено більшовиками.