Унаслідок обстрілу на Донбасі був поранений український військовий / фото УНІАН

Неподалік населеного пункту Новотошківка 1 квітня у зоні ООС внаслідок прицільного обстрілу військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення.

Про це повідомила прес-служба оперативно-тактичного угруповання "Північ".

"Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників з гранотомету неподалік населеного пункту Новотошківка, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", - сказано у повідомленні.

Відео дня

В результаті обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення: йому оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

Українська сторона СЦКК повідомила про обстріли спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Читайте такожГлава МЗС Канади засудив стягування російських військ до кордону з Україною

Ескалація на Донбасі

  • 26 березня радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що з часу оголошення останнього режиму припинення вогню - з 27 липня 2020 року - окупанти вбили 45 бійців Збройних сил України, а в цьому році - 21.
  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що з початку 2021 року РФ перекинула в ОРДЛО 19 тис. тонн пального, 335 тонн боєприпасів, 35 автомобілів, 3 танки, реактивні системи залпового вогню і спеціальну техніку.
  • За даними ВСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ.
  • Російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.
  • Сьогодні, 1 квітня, заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець заявив, що РФ намагається зірвати мирний процес на Донбасі, зокрема з початку року зафіксовано понад 570 порушень режиму тиші.