Війна триватиме мінімум рік, якщо ЗСУ не реалізують "перший" контрнаступ, вважає Жданов / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов розглянув варіант "невдалого" контрнаступу ЗСУ та пояснив, чого в цьому випадку очікувати українцям.

Він зазначив, що при такому сценарії війна з РФ може затягнутися ще як мінімум на рік, а може й на довше. Однак Захід навряд чи дозволить Україні програти. Про це Жданов розповів у своєму вечірньому ефірі на YouTube

"Річ у тім, що ситуація складається таким чином, що Захід не може в нашій особі, або нашими руками, програти. Інакше Путін їх зігне в "баранячий ріг". Як тільки у нього буде хоча б якийсь успіх на полі бою, повірте, він почне гнути свою лінію та вимагати від них преференцій. Вони цього бояться вже більше, ніж самого Путіна", - зазначив Жданов.

За його словами, якщо перший "контрнаступ" не принесе результату, будуть нові спроби, поки на полі бою не настане перемога.

"Якщо цей контрнаступ не принесе очікуваних результатів, значить буде друге, якщо не друге, значить буде третє, і так до переможного кінця, єдине, що у нас виснажується людський ресурс. Нам доведеться найбільше постраждати в цій війні", - вказав експерт.

Україна не виключає, що ЗСУ підуть у кілька контрнаступів

Нагадаємо, що раніше про сценарій, за якого наша армія проведе не "останній" контрнаступ у рамках деокупації територій України, згадав глава МЗС Дмитро Кулеба.

Він прокоментував цю тему в інтерв'ю для Bild. Головний дипломат України підкреслив, що кількість контрнаступів буде залежати від ситуації на фронті та успішності атак. 

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк уточнив, що контрнаступ - це не велика вирішальна битва, а скоріше ряд заходів.

Вас також можуть зацікавити новини: