У Росії продовжують вигадувати фейки про події в Україні / фото REUTERS

Російський пропагандисти вигадали історію про введення в Україну польсько-литовського контингенту.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Росія продовжує максимально спекулювати темою захоплення території України Польщею. Це, перш за все, певно робиться, аби відволікти увагу населення своєї країни від незручних запитань, пов'язаних з війною, яку веде РФ проти України. Для цього навіть створюються та поширюються фейкові листи від держорганів України. Російські пропагандистські канали поширили лист, який нібито надійшов від Збройних сил України на ім’я голови Державної прикордонної служби України", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, як зазначається, в листі пропагандисти допустили низку як граматичних помилок, так і тих, що стосуються українського кордону.

Росія запустила фейк про польсько-литовський контингент в Україні / фото t.me/DPSUk

"Не виключено, що текст змісту листа на українську мову перекладали за допомогою онлайн-перекладача. Заявляємо, що такий лист в адміністрацію Державної прикордонної служби не надходив. Також, за наданою інформацією від Збройних Сил України, такий лист не створювався і не направлявся до прикордонного відомства. До того ж, в Україні подібне листування здійснюється лише через електронний документообіг. Але звідки це знати представникам відсталої країни-агресора? Появу в інформаційному просторі сфальшованого документа вважаємо черговою брудною провокацією російської пропаганди", - наголосили в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через невдачі в Україні Кремль змінив зміст своєї пропаганди.

Вас також можуть зацікавити новини: