В армії РФ все ще є сильні сторони, каже військовий експерт / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов дав оцінку російській окупаційній армії та відповів, чим на сьогодні вона найсильніша. В інтерв'ю "Обозревателю" він сказав, що найсильніші у Росії ракетні війська та артилерія.

"В принципі це один рід військ. Але ракетні війська потихеньку здуваються, бо кількість ракет, які витрачаються, набагато перевищує кількість ракет, яку може випустити промисловість", - сказав він.

Тож експерт прогнозує, що через скорочення кількості виробництва ракет кількість ракетних ударів по українській території скорочуватиметься. 

Відео дня

Також Жданов описав не дуже райдужне майбутнє російської артилерії. Артсистем періодично виходитимуть з ладу, а в Росії не залишатиметься іншого виходу, ніж виймати старі боєприпаси та артилерійські системи зі складів.

Запаси ракет РФ

На початку січня 2023 року в Міноборони України заявляли, що в Росії  значно знизилися запаси ракет – залишилося всього 12% від загальної кількості. 

Окупанти стали частіше використовувати ракети С-300. При цьому вони почали економити Х-101 і "Калібр", а проміжки між масованими атаками зросли.

Військовий експерт Роман Світан заявляв, що Росія все ще може здійснювати масовані атаки по Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: