Російський обстріл житлових кварталів Миколаєва / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що в серпні трапиться перелом у війні з Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю Politeka.

Перші результати цього перелому, за прогнозом Жданова, будуть видні в середині або другій половині місяця. При цьому він нагадав про нібито плани ворога йти в наступ з 5 серпня на декількох напрямках, в тому числі в Херсонській області. 

Відео дня

"Плацдарм на правому березі, я так розумію, вони хочуть його розширити для того, щоб зробити неможливим, щоб ми не діставали до лівого берега Дніпра. З тими силами, які вони накопичують, йти на Миколаїв, місто, яке сьогодні укріплене, я вже не кажу про Одесу... Хоча варіант, фантастична версія: вони стягують туди ВДВ, на правий берег. Всі вони йдуть на БМД, плаваючих. Якщо, припустимо, вони починають просування не на Миколаїв, а північніше Миколаєва - від Кривого Рогу, Давидова Броду у бік Вознесенська - то переправитися через Буг, теоретично, вони можуть. І тоді Миколаїв потрапляє в оточення. Але це варіант на рівні роздумів, може бути й фантастики", - сказав він.

На його думку, ворог, ймовірно все ж таки зосередиться на розширенні плацдарму для недопущення обстрілів з боку ЗСУ. Також вони можуть продовжити відновлення мостів і налагодження комунікацій з правим берегом.

Раніше в українській розвідці заявили, що Росія перекидає велику кількість військ на тимчасово окупований південь України через захоплені території та Крим. Це пов'язано з контрнаступом ЗСУ.