Кримський міст обов'язково знищать  / фото REUTERS

The Sun у своєму матеріалі про знищення Керченського мосту помилився лише в частині застосування F-16 і термінів, вважає військовий експерт Олександр Мусієнко.

Про це він сказав в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи інформацію таблоїда, що незаконно збудований росіянами кримський міст буде знищений Україною до середини липня і план атаки включає застосування крилатих ракет Storm Shadow, морських дронів та винищувачів F-16.

"Вражаюче. Скажу, що The Sun помилилася тільки в аспекті F-16 і термінів. Тому що, скоріш за все, буде без F-16 і буде значно раніше. Багато з того, що вони написали, так і буде, я думаю", - прокоментував Мусієнко.

Відео дня

В такому "анонсуванні" знищення ворожого об’єкта він не бачить проблем, оскільки в Україні ніхто не заперечує, що цей міст потрібно знищити як можна швидше. Мусієнко зауважив, що через річку Кальміус є також мости, які ворог використовує для військової логістики.

"На початку цього року один з цих мостів біля Гранітного був знищений. І я думаю, що по них теж будуть наноситись удари. Чому так активізувались заяви в ЗМІ? Бо зараз саме наближається той час, коли міст може бути знищено або суттєво пошкоджено через те, що Росія хоче інтенсифікувати наступ, через те, що будуть перекидати активно підкріплення через кримський міст", - зазначив експерт.

Він нагадав, що росіяни зараз також дуже поспішають добудувати залізницю до Криму. За словами Мусієнка, зараз саме той період, коли у ворога мають виникнути серйозні логістичні проблеми, щоб сповільнити його наступ, тому й актуалізувалась тема мосту.

Знищення Кримського мосту

Як повідомляв УНІАН, The Sun з посиланням на українських військових пише, що найулюбленіший міст Володимира Путіна буде знищений до середини липня. Тобто, Україна має приблизно 100 днів, щоб здійснити вирішальну атаку на Кримський міст.

Брайан Кларк, старший науковий співробітник Інституту Гудзона та директор Центру оборонних концепцій і технологій, вважає, що Україна цілком може це зробити, але їй потрібна правильна зброя.

Вас також можуть зацікавити новини: