Експерт пояснив, як могли поліпшити ракету для знищення Ту-22М3 / Міністерство оборони РФ

Україна 19 квітня вперше збила російський стратегічний літак Ту-22М3. Як повідомили в українській розвідці, по ворожому літаку поцілили із зенітного ракетного комплексу С-200.

У коментарі 24 Каналу полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан зазначив, що складно повірити, що ЗРК С-200 зміг перехопити літак на відстані 300 кілометрів від України тож, ймовірно, для такого удару ракету модернізували.

Реальна дальність ракети С-200, становить приблизно 250 кілометрів, технічна - 300 кілометрів. На більшій відстані вона просто впаде на землю.

Відео дня

"Ракету могли модернізувати, збільшивши потужність порохових прискорювачів - це такі 4 "мініракети", які піднімають і розганяють С-200. Якщо їх посилили, а це можливо, то так до зброї могли додати ще 50-70 кілометрів", - розповів Світан.

Але найголовніше, що судно знищене, один із членів екіпажу, ймовірно командир, - загинув, ще троє мають ушкодження.

"Відновити такий екіпаж - дуже довго. Навчити людей заново - довго і дорого, адже йдеться про важкий 100-тонний літак. Лише щоб провести достатню кількість годин польоту в повітрі, знадобиться 50 тонн авіаційного пального - це дуже дорого", - наголосив військовий експерт.

Знищення Ту22-М3 - що відомо

19 квітня українські воїни вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3, який росіяни використовують для ударів по Україні. Згодом джерело УНІАН у спецслужбах заявило, що Ту-22М3 було збито з радянського ЗРК С-200.

Зі свого боку глава ГУР Кирило Буданов зазначив, що літак вразили на відстані 308 км і для його знищення використовували "ті самі прийоми і ті самі засоби, які ми використовували, коли знищили в повітрі літак А-50".

Вас також можуть зацікавити новини: