Стали відомі сьогоднішні успіхи українських військових на одному з напрямків / фото 17 ОТБр імені Костянтина Пестушка

На Таврійському напрямку Сили оборони України взяли в полон 12 російських окупантів. Також за добу було ліквідовано й поранено ще 257 ворогів.

Як повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, "Сили оборони України працюють та йдуть вперед".

За інформацією командувача, артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1630 вогневих завдання.

Відео дня

"За останню добу втрати ворога вбитими, пораненими та полоненими склали 269 осіб (загиблі - 81, поранені - 176, полонені - 12). Знищено 15 одиниць військової техніки противника. Зокрема, 1 танк, 2 ББМ, 3 артилерійські системи та міномети, 9 одиниць автомобільної та 1 одиниця спеціальної техніки", - інформує Тарнавський.

Також було знищено склад боєприпасів і командно-спостережний пункт ворога, зазначив він.

Війна в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, днями Тарнавський заявив, що на Таврійському напрямку є рух вперед та успіхи.

Також відомо, що 6 серпня російські загарбники застосували хімічні боєприпаси при обстрілі у районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області. Окупанти здійснили два артилерійських обстріли з РСЗВ боєприпасами, які містять хімічну речовину (імовірно хлорпікрин).

За інформацією Тарнавського, внаслідок цього обстрілу люди не постраждали. Він додав, що росіяни намагаються робити все можливе, щоб зупинити просування ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: