Українські військові намагаються прорвати оборону ворога / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий Збройних сил України Олександр Войтко заявив, що біля Великої Новосілки тривають запеклі бої з окупантами. Українські захисники намагаються прорватися на півдні.

"Перебуваю на напрямку Велика Новосілка - Вугледар. Біля Великої Новосілки тривають бої по лінії Приютне - Старомайорське. Це важлива захисна лінія російських окупантів. Наші підрозділи намагаються її прорвати. Намагаються звільнити ці населені пункти, щоб мати можливість далі рухатися на південь", - розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Войтка, біля Вугледара також тривають позиційні бої. ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу.

Відео дня

"Поки ЗСУ там не мають значних просувань. Тому що ворог стягнув під Вугледар значні сили, щоб не допустити просування наших підрозділів до Волновахи, яка є важливим транспортним вузлом для них. Але робота ведеться, вороги знищуються й на цьому напрямку, щоб була змога у майбутньому просуватися вперед", - додав боєць ЗСУ.

Війна в Україні - новини з фронту

Станом на ранок 25 липня загальні втрати ворога у живій силі вже склали 243 220 осіб. За останню добу ЗСУ знищили близько 600 російських загарбників.

Між противником та українськими захисниками на фронті відбулось 35 бойових зіткнень. ЗСУ продовжують ведення контрнаступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

У Міноборони заявили, що контрнаступ ЗСУ йде за планом, хоч і трохи відстає від графіка.

Вас також можуть зацікавити новини: