ЗСУ відбили штурми та наступ Росії на п’яти напрямках / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України відбили сьогодні штурмові та наступальні дії ворога на п'яти напрямках, ліквідували розвідгрупи противника.

Про це йдеться у вечірьному зведенні Генерального штабу ЗСУ щодо ситуації з російським вторгненням.

Згідно з повідомленням, на Слов’янському напрямку українські воїни відбили штурм у напрямку Долини.

Відео дня

На Краматорському напрямку противник ризикнув піти на штурм неподалік Спірного та Івано-Дарʼївки. Закінчилось все для окупантів втратами та відступом.

Ворог здійснив спробу ведення розвідки позицій наших військ в районі Серебрянка, зазнав вогневого ураження та ретирувався. З тим самим результатом завершилась спроба розвідки боєм в напрямку Веселого.

На Бахмутському напрямку українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили розвідгрупу противника у напрямку Соледару.

Окупанти вели наступальні бої в напрямках Яковлівки, Соледару, Вершини, Кодеми та Зайцевого, зазнали втрат та відійшли. Водночас, за даними Генштабу, в напрямку Бахмута підрозділи противника мали частковий успіх.

На Авдіївському напрямку ворог вів штурмові дії у напрямках Красногорівки та Пісків, успіху не мав, відійшов.

Зазначається, що на Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти продовжують ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня. Також окупанти вели безуспішні наступальні бої у напрямках Павлівки та Времівки.

На інших напрямках ворог штурмових дій не проводив.

Зазначається, що на Сіверському напрямку перебуває до чотирьох батальйонних тактичних груп противника. Триває ротація зазначених підрозділів.

Ворог продовжує обстріли населених пунктів, застосовуючи танки, артилерію різних типів, реактивні системи залпового вогню та авіацію.

За даним Генштабу, в готовності до застосування ворогом наразі перебувають два носії крилатих ракет морського базування "Калібр".

Нагадаємо, український генерал-майор Дмитро Марченко спрогнозував, що гаряча фаза розв'язаної Росією війни проти України може закінчитися до кінця поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: