Генерал США озвучив обнадійливий сценарій розвитку подій в Україні / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Збройні сили України зможуть відкинути російські війська ще далі цього літа, в залежності від поставок зброї і стратегії, вважає генерал, командувач США та коаліції у війнах в Афганістані та Іраку, і екс-директор ЦРУ Девід Петреус.

"Можна змусити ворога сипатися і, в ідеалі, впасти - і це можливо цього літа, принаймні, локально. І, сподіваюся, достатньо, щоб перерізати той сухопутний міст, який Росія встановила, що дозволяє їм з'єднуватися з Кримом уздовж південно-східного узбережжя України. Після цього можна почати ізоляцію Криму, знизити його роль вузла матеріально-технічного забезпечення, а потім розділити російські сили. І потім, якщо зруйнувати міст через Керченську протоку, вони будуть дійсно ізольовані", - заявив він в інтерв'ю CNN.

За словами Петреуса, зростання російських втрат призведе до того, що в якийсь момент Кремль змушений буде визнати хиткість свого становища на фронті.

Відео дня

Він також зазначив, що українці, які навчаються поводженню із західною зброєю, роблять це з вражаючою швидкістю:

"Звіти західних колег зводяться до того, що українці моментально все засвоюють. Вони закінчують в перший день опівдні, а ви на другому, і їм доводиться дуже сильно прискорювати тренування. І навіть коли вони повертаються до казарми після дуже довгого тренувального дня, вони читають інструкції. Вони хочуть повернутися в бій, повернутися до захисту своїх сімей".

Війна в Україні - актуальні новини

Як повідомляв Генеральний штаб ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого 2022-го року попередньо становлять близько 142 тисячі 270 чоловік особового складу.

За 18 лютого підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили район зосередження живої сили РФ.

Тим часом, російські війська, попри значні втрати, продовжують спроби наступу на п'яти напрямках.