ЗСУ знищили ще один російський танк Т - 90м "прорив" / скріншот

Українські захисники знищили черговий російський танк Т-90М "Прорив", який, за запевненнями росіян, "не має аналогів у світі".

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, "найсучасніший і найнадійніший танк" РФ наскрізь прошив кумулятивний струмінь.

Експерт нагадав, що в СРСР бездарно скопіювали у Leopard 2 нішу для комбінованої броні башти танка Т-72Б (база для Т-90) з пакетом "відображають листів".

"Суть полягала у розміщенні пакета з широкої сталевої пластини, шару інертного наповнювача і сталевої пластини меншого розміру. Це полегшувало вагу башти, але підвищувало її броні-стійкість. Але це якщо все зроблено з розумом. На Т-72 все зробили через... нішу для пляшечки. У Leopard 2 ці пластини розміщувалися під варіативним кутом 70°, але на Т-72 вони стоять під кутом 90°!"- зазначив Коваленко.

У підсумку за умови влучання у башту Т-90 під певним кутом боєприпас може пройти крізь пластини без особливих перешкод, що і сталося цього разу, додав експерт.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року по 2 вересня 2023-го серед особового складу орієнтовно склали близько 264 тисяч 60 осіб.

Також РФ втратила: танків - 4 тис.471, бойових броньованих машин - 8 тис. 637, артилерійських систем - 5 тис. 560, реактивних систем залпового вогню - 736.

Вас також можуть зацікавити новини: