На Донбасі вчора обстрілів не було / фото УНІАН

В районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за добу 22 вересня не було зафіксовано ворожих обстрілів.

Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу ООС.

"Минулої доби, 22 вересня, по всій лінії розмежування порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було. Утім, зважаючи на підступність збройних формувань Російської Федерації, наші воїни перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні виклики", - йдеться у повідомленні.

У Командуванні додають, що обстрілів також не відбулося й від початку поточної доби - режим тиші зберігається на усіх ділянках лінії фронту.

"Українські захисники повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції", - запевнили у штабі ООС.

Перемир'я на Донбасі: що було раніше

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 5 вересня ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін наказав у понеділок, 7 вересня, відкрити вогонь по українських укріпленнях неподалік від населеного пункту Шуми. На його думку, ці інженерні споруди Об'єднаних сил неподалік від лінії розмежування є незаконними.
  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.
  • 22 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що режим тиші на Донбасі триває вже майже два місяці.