Генерал ЗСУ назвав місто-ключ до звільнення Криму / фото УНІАН

Українська армія зможе приступити до звільнення тимчасово окупованого Крим після деокупації Мелітополя. Вихід ЗСУ на причорноморське та Приазовське узбережжя створить умови для ударів по флоту РФ.

Генерал-майор ЗСУ Сергій Савченко зазначив, що наступ української армії в напрямку Токмака і Мелітополя розділить війська Росії на східну і західну частини.

При цьому він вказав, що вихід ЗСУ на узбережжя морів дасть наносити удари по Керченському мосту, поромних переправ через Керченську протоку, а також по базах флоту РФ в Криму і Новоросійську. Таким чином, російські війська позбавлятимуться можливості бити ракетами по Україні і втратить логістичні можливості.

Відео дня

"Критичність становища, в якому опиниться агресор у разі звільнення нами Мелітополя, важко перебільшити. Не варто описувати зрозумілий подальший розвиток подій з виходом наших військ на кримські перешийки, звільнення Криму, подальший розгром військ агресора на сході", - зазначив Савченко.

Звільнення Криму - що відомо

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що спусять півроку Україна поверне Крим. Ці слова дуже розлютили заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

При цьому радник офісу президента Олексій Арестович зазначив, повернення Криму через шість місяців можливе. Він вказав, що Крим вкрай незручний і вразливий об'єкт для утримання в обороні.  

Військовий експерт Олег Жданов також вважає цілком реальним сценарієм повернення півострова Україні через півроку.

Вас також можуть зацікавити новини: