Повернення Криму під контроль Києва за 6 місяців можливе, вважає експерт / фото УНІАН

Україна реально може повернути під свій контроль захоплений РФ Крим за 6 місяців.

Якщо наша країна отримає від Польщі модернізовані багатоцільові винищувачі МіГ-29, то у війні з Росією відбудеться корінний перелом, розповів військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов.

"Звичайно реально (повернути Крим під контроль України за 6 місяців - Ред.)", - сказав він.

Співрозмовник навів простий приклад того, як наша країна може бути швидко посилена.

"...наприклад, завтра Сполучені Штати віддають Польщі МіГ-29, які у них забрали, вони зараз в Рамштайні стоять під охороною, і Польща передає нам ці МіГи. Вони можуть зробити корінний перелом у цій війні", - заявив експерт.

За його словами, ці літаки настільки модернізовані, що можуть спокійно вести бойову роботу в умовах систем протиповітряної оборони, які має Росія.

Повернення Криму під контроль України - важливі новини

РФ захопила Крим навесні 2014 року, проти такого акту агресії виступив майже весь світ. Тоді низка західних країн покарали Росію санкціями.

Україна спочатку хотіла повернути Крим дипломатичним шляхом, проте після повномасштабного вторгнення РФ на нашу територію все змінилося. Тепер Київ готовий боротися за свою землю не тільки на політичній арені. Країни Заходу, в тому числі США і Польща, допомагають Україні озброєнням і військової техніків.

Київ з самого початку просив у партнерів надати йому винищувачі, щоб закрити небо від ворожих ракет. Відставний адмірал Військово-морських сил США, колишній головнокомандувач союзними військами НАТО Джеймс Ставрідіс повідомив, що в Альянсі переглядають ідею, від якої відмовилися в перші дні повномасштабної війни, - надання Києву винищувачів

Нагадаємо, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк стверджував, що через 6 місяців Крим вже буде звільнений від ворогів. Ці слова дуже розлютили заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва.

На думку радника ОП Олексія Арестовича, повернення Криму під контроль Києва вже через шість місяців цілком можливе.

Вас також можуть зацікавити новини: