Ілюстрація / REUTERS

США відмовляться від закупівлі російських ракетних двигунів РД-180 після 2022 року.

Читайте такожСША мають намір створити системи виявлення пусків гіперзвукових ракет

Про це на слуханнях в Конгресі заявив командувач Космічними силами США Джон Реймонд, передає радіо Свобода. Генерал уточнив, що закупівля додаткових двигунів після 2022 року заборонена законом. За словами Реймонда, США самостійно провели 76 успішних запусків. Їх вартість в порівнянні з 2012 роком знизилася майже на 25%.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що на заміну російським РД-180 для американських ракет-носіїв прийдуть киснево-метанові двигуни. Їх виробляє компанія Джеффа Безоса Blue Origin. Очікується, що поставки почнуться в 2020 році.

У вересні 2018 року глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін заявив, що у Росії є залежність від продажу ракетних двигунів в США

США закуповують у Росії двигуни РД-180 розробки підприємства «Енергомаш» з 1997 року. Російське обладнання використовується для запусків у космос військових і цивільних супутників. У 2016 році Конгрес США заявляв про намір відмовитися від покупки двигунів у Росії вже з 2019 року. Однак тоді заміну РД-180 не знайшли.

Незабаром США також планують відмовитися від використання російських пілотованих кораблів «Союз» для відправки своїх екіпажів на Міжнародну космічну станцію. Їх замінять кораблі приватних американських компаній SpaceX і Boeing.