На Півдні випробували "Вільха-М" \ УНІАН

На півдні України відбувся черговий етап випробувань українських ракетних комплексів підвищеної дальності “Вільха-М” та ракет з касетною бойовою частиною “Вільха-Р”.

Читайте такожВ Україні анонсували нові випробування ракет "Вільха"

Про це повідомив екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначає його прес-служба. За словами Турчинова, продовжується робота з модернізації ракет та ракетного комплексу “Вільха”, і “сьогодні відбулися пуски ракет підвищеної дальності “Вільха-М” та ракет з касетною бойовою частиною “Вільха-Р””.

Відео дня

Турчинов також зазначив, що випробування продовжуватимуться до кінця тижня, зокрема, повинні відбутися пуски крилатих ракет мобільного комплексу “Нептун”, і висловив сподівання, що вони також відбудуться вдало.

“Українські науковці та виробничники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої - до кінця року прийняти на озброєння ракети “Вільха-М”, “Вільха-Р” та мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”. Сподіваюся, що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися за затвердженим планом, і робота по зміцненню обороноздатності нашої держави не зупиниться”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч".

Навесні 2018 року на півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу, після чого президент Петро Порошенко поставив завдання у 2018 році почати серійне виробництво комплексу «Вільха».

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва коштувала державі майже 1 млрд грн.

11 січня 2019 року міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна починає серійне виробництво ракетної системи залпового вогню «Вільха».

4 квітня на півдні Одеської області відбулись успішні випробовування модернізованого ракетного комплексу «Вільха-М».