КБ Луч провело важливу модернізацію крилатої ракети Нептун / фото facebook.com/szgurets

На одному з військових полігонів в Одеській області провели випробування вдосконаленого ракетного комплексу Нептун. Тепер, стверджують в Укроборонпромі, "стає можливим обійти зони протиповітряної оборони противника і знищити ціль в тилу ворога несподіваним ударом".

Читайте такожЗ'єднання явилися фото та відео з випробувань в Україні модернізованих ракет "Вільха"

Ракета отримала нову головку самонаведення (дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування), новий стартовий двигун (забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту), а також крила і рулі більшої площі - вони повинні підвищити керованість і маневреність.

Відео дня

Також в Р-360 замінили частину електронних і цифрових систем, які забезпечують роботу в складних умовах, в тому числі був встановлений новий радіовисотомір, завдяки якому вдалося зменшити висоту польоту.

"Саме цей параметр є одним з найважливіших, оскільки чим менше висота польоту, тим складніше противнику побачити і перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти в лічених метрах над поверхнею. Це значно зменшує час для її виявлення, ідентифікації і перехоплення", - підкреслили в Укроборонпромі.

Крім того, конструктори замінили складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу навіть в умовах потужного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

Раніше Укроборонпром показав відео випробувань реактивних систем "Вільха-М" і "Вільха-Р".