В США вчаться нищити російські Т-72 / Idaho Army National Guard

Сухопутні війська США вже давно використовують стилізовані моделі ворожої техніки, щоб військові навчання здавалися більш реалістичними. Але армійська гвардія вивела цю практику на новий рівень.

Щоб розробити нові пакети візуальної модифікації, Бюро національної гвардії звернулося до компанії з Голлівуду під назвою Westefx, яка займається спецефектами для кіно. Фірма працювала над створенням таких фільмів, як «Викрадена» і «Джеймс Бонд», - пише Business Insider.

Читайте такожNational Interest: Оновлені Т-64 України бісять Росію

Відео дня

Нові пакети, надані Westefx, перетворюють Humvee в російські основні бойові танки Т-72, а також в БТР-90. Загалом, 60 таких пакетів будуть встановлені на американські бронемашини в Тренувальному центрі Orchard. Це полігон площею 143 тисячі квадратних акрів, розташований за 30 кілометрів на південь від міста Бойсе, штат Айдахо. Москва експортує Т-72 по всьому світу. Ці танки бачили на полі битві в Сирії, а також на Донбасі в Україні.

У маневрах в центрі Orchard регулярно беруть участь танкісти Сухопутних військ США, оператори об’єднаних систем контролю атаки (JTAC) ВПС, а також пілоти штурмовиків А-10 Warthhog. Всі вони представляють війська, яким потрібно вміти швидко й точно ідентифікувати вороже обладнання.

«Зважаючи на те, який вигляд мають модифікації у Сухопутних військах, ця найкраща з усіх», - сказав майор Аарон Аммермен.

«Вона забезпечить більш реалістичні ознаки загрози для військ, щоб можна було навчитися виявляти їх в бойових умовах», - додав він.

Читайте такожBusiness Insider: Росії варто боятися війни з НАТО через 10 видів потужної зброї

Пакети, кожен з яких важить по 700 кілограмів, включають газові системи, які імітують реальний вогонь зі 125-міліметрової гармати Т-72. Також автори створили систему, яка імітує звук пострілів кулемета 50-го калібру. Лазерні сенсори й генератори диму також допоможуть солдатам відпрацювати навички захоплення цілей. За словами сержанта Клінтона Дорамуса з національної армійської гвардії в Айдахо, все це допоможе тренувати американських солдатів у більш реалістичному середовищі.