Жодна країна не виступила проти резолюції \ un.org

Перший Комітет ООН з питань роззброєння і міжнародної безпеки практично одноголосно проголосував за запропоновану Росією резолюцію щодо зміцнення і розвитку системи договорів і угод з контролю над озброєннями, роззброєння і нерозповсюдження.

Читайте такожУкраїна ремонтує і модернізує застаріле озброєння - експерт

У документі країни-члени ООН просять генсека організації "продовжувати надавати допомогу, яка може знадобитися для захисту цілісності договорів і угод з контролю над озброєннями, роззброєнням і нерозповсюдженням і для зміцнення системи таких договорів і угод", передає 112.ua.

Відео дня

Розробкою резолюції займалися Росія, Китай, Сирія, Білорусь, Ангола, Болівія, Бурунді, Венесуела, Камбоджа, Куба, Нікарагуа, а підтримали її 174 країни, включаючи США. П'ять країн – Колумбія, Грузія, Палау, Судан і Україна - утрималися від голосування. Жодна країна не виступила проти резолюції.

Прийнята резолюція буде пізніше в грудні обговорюватися на пленарному засіданні Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, Договір про нерозповсюдження ядерної зброї був схвалений резолюцією 2373 (XXII) Генеральної Асамблеї 12 червня 1968 року. Документ набув чинності 5 березня 1970 після здачі на зберігання ратифікаційних грамот державами-депозитаріями (СРСР, США, Великобританія, підписали протягом 1968), а також 40 іншими країнами. Франція і КНР підписали договір у 1992 році. 11 травня 1995 року понад 170 країн-учасниць домовилися продовжити дію Договору на невизначений строк без яких-небудь додаткових умов. Учасниками договору є майже всі незалежні держави світу, за винятком Ізраїлю, Індії, Пакистану, КНДР і Південного Судану.