Cторони обговорили проведення спільних навчань / фото mil.gov.ua

Представники Військово-морських сил України та Турецької Республіки обговорили розвиток подальшого співробітництва, проведення спільних навчань та підготовку особового складу, зокрема навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.

Як повідомляє прес-центр Командування Військово-морських сил ЗСУ, в Одесі відбулись 4 штабні переговори між представниками ВМС України та Туреччини.

Зазначається, що українську сторону представляла делегація на чолі з начальником штабу — першим заступником командувача ВМС ЗСУ віце-адміралом Андрієм Тарасовим, від турецької сторони в заходах брали участь аташе з питань оборони посольства Турецької Республіки в Україні Хакан Джанджа, начальник управління оборонного планування та управління проектами ВМС Турецької Республіки контр-адмірал Мурат Дінчман та офіцери командування ВМС Турецької Республіки.

Відео дня

Читайте такожТуреччина отримала другу партію зенітних установок Korkut

Головною метою зустрічі було обговорення розвитку подальшого співробітництва українського та турецького відомств, без пекових питань у чорноморському регіоні, визначення пріоритетних напрямків співпраці.

Зустріч проходила на борту флагмана України фрегата «Гетьман Сагайдачний», під час якої віце-адмірал Андрій Тарасов підкреслив важливість докладання спільних зусиль для стабілізації обстановки в Чорноморському регіоні, враховуючи загрози з боку Російської Федерації. Іноземні колеги, у свою чергу, наголосили на важливості подальшої співпраці між ВМС двох країн та обговорили подальші плани у галузі військового співробітництва.

«Участь підрозділів ВМС Турецької Республіки в навчанні «Сі Бриз» та проведенні спільних тренувань типу «PASSEX» дає нам можливості здійснювати обмін досвідом, і це дуже важливо для нас. Тому дуже за це вам вдячний та налаштований на подальшу роботу», — підкреслив Тарасов.

Окрім того, сторони обговорили проведення спільних навчань, підготовку особового складу, зокрема навчання військовослужбовців українських ВМС у навчальних закладах ВМС Туреччини.