В Україну прибув п’ятий гелікоптер Н225 від Airbus Helicopters / фото mvs.gov.ua

В Україну прибув п’ятий гелікоптер Super Puma Н225 від Airbus Helicopters для системи авіабезпеки Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, сьогодні, 24 грудня, гелікоптер приземлився у столичному аеропорту «Жуляни».

Читайте такожАвіапарк прикордонників поповниться сучасними патрульними вертольотами

Відео дня

Пілотування виконували українські пілоти з Національної гвардії спільно з французьким спеціалістом. Під час перельоту гвардійці отримали практичний досвід польотів міжнародними повітряними авіалініями.

«Він прилетів із Франції в Україну в рамках договору між МВС і компанією Airbus та поповнив авіапарк Єдиної авіаційної системи МВС. Після проведення необхідних процедур гвинтокрил передадуть у Національну гвардію України», - зазначається у повідомленні.

За даними МВС, саме ця модель володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних двигунових машин. До кінця 2019 року очікується поставка в Україну ще двох гелікоптерів H125 для Державної прикордонної служби України.

Крім того, упродовж 2020 року планується поставка в Україну ще 10 гелікоптерів.

Загалом з початку контракту з французькою компанією до України прибуло п'ять вертольотів. Три вже передано на потреби ДСНС, ще два - для Національної гвардії.