Ілюстрація REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підтвердив, що Анкара повідомила Вашингтону про готовність придбати зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot.

Читайте такожСША поки не прийняли рішення про поставку Туреччині ЗРК Patriot

Про це він сказав журналістам, що супроводжували його в ході візиту в Азербайджан. «У США немає комплексів Patriot, які вони могли б надати нам прямо зараз», - сказав турецький президент, передає агентство Anadolu.

Відео дня

Раніше Bloomberg повідомив про запит Туреччини з проханням розгорнути дві батареї ЗРК Patriot в Хатаї - на південному кордоні країни. Глава Міноборони Туреччини Хулусі Акар допустив розміщення комплексів в якості заходу підтримки турецьких дій в сирійській провінції Ідліб. За його словами,Анкара при цьому не має наміру відмовляти від російських комплексів С-400. Anadolu повідомляло з посиланням на джерело, що США поки не прийняли рішення про постачання ЗРК Patriot в Туреччину.

Стуация в сирійському Ідлібі останнім часом загострилася. Реджеп Тайіп Ердоган оголосив, що військова операція там - це лише "питання часу". За його словами, до наступу турецьких військ все готово.