Катер відновили та спустили на воду / фото mil.gov.ua

На державному підприємстві «Миколаївський суднобудівний завод», що входить до складу ДК «Укроборонопром», відновили боєздатність малих броньованих артилерійських катерів (МБАК) «Вишгород» та «Нікополь».

Читайте такожВійсько випробувало швидкісні десантно-штурмові катери на морі (відео)

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Відео дня

Зазначається, що 9 квітня на суднобудівному заводі завершили ремонт та відновили боєздатність (МБАК) «Вишгород».

«Катер спущено на воду і найближчим часом МБАК «Вишгород» піде з акваторії заводу», - йдеться у повідомленні.

Також відновлено боєздатність МБАК «Нікополь».

«На обох катерах відремонтована зовнішня обшивка підводної частини, гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, донно-бортова арматура, суднові системи і обладнання, виконано фарбування», - повідомили в «Укроборонпромі».

Окрім того, на МБАК «Нікополь» продовжується відновлення електросистем і електрообладнання, роботи будуть завершені до кінця місяця, запевнили на підприємстві.

«Ремонтні роботи на «Вишгороді» були закінчені навіть раніше запланованого, а на катері «Нікополь» вони теж на фінальній стадії, обидва катери спустили на воду одночасно. Ми розуміємо, що катери виконують бойові завдання, тому намагалися якомога швидше відновити їх боєздатність і повернути «на службу» ВМС», – повідомив директор заводу Валерій Калашніков.

Читайте такожВ Україну почалися поставки нових БМП-1

Як відомо, малий броньований артилерійський катер «Нікополь» було захоплено росіянами в районі Керченської протоки під час походу з Одеси до Маріуполя у листопаді 2018 року. За рік, у листопаді 2019 року, Росія повернула Україні «Нікополь», разом із іншим броньованим катером та рейдовим буксиром.

Наприкінці лютого 2020 року малий броньований артилерійський катер «Нікополь» разом із однотипним катером «Вишгород» зайшли на ремонт до Миколаївського суднобудівного заводу.