У Бердянську було знищено російський великий десантний корабель "Саратов" / скріншот

Пошкоджені у ході удару по морському порту Бердянська у березні 2022 року російські кораблі "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" досі не можуть виконувати бойових завдань, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко.

Він нагадав, що рік тому було підбито три кораблі, один - великий десантний корабель "Саратов" - знищено. Два ВДК проекту 995 "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" було пошкоджено.

Станом на березень 2023 року обидва пошкоджені кораблі не можуть виконувати бойові завдання.

Відео дня

"Рік потому, після інциденту, РФ так і не змогла завершити ремонтні роботи на ВДК, пошкодження і недієздатність яких вона досі не визнала, хоча стало відомо про загибель капітана "Цезар Куніков" Олександра Чирви. Це доводить факт обмежених ремонтних можливостей Росії", - пояснив експерт.

Атака на порт у Бердянську у березні 2022 року - що відомо

В Азовській операційній зоні в ході завдання удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ 29 березня 2022 року було знищено великий десантний корабель "Саратов".

Великі десантні кораблі "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" отримали пошкодження.

Згідно з даними ЗМІ, з початку повномасштабного вторгнення в Україну Чорноморський флот РФ втратив у війні з Україною 15% свого бойового складу

Найдорожчою втратою для росіян (до 700 мільйонів доларів) виявився крейсер і флагман ЧФ РФ "Москва", потоплений ВМС України навесні 2022 року. Корабель, за словами моряків, що вижили, повинен був брати участь у захопленні Одеси.

Вас також можуть зацікавити новини: